Yine Kastri…Yine gerginlik…

Yine Kastri…Yine gerginlik…

Erdek Belediye Meclisi'nde tartışma Belediye Başkanından CHP'lilere:”Kastri'nin önüne takoz koyuyorsunuz”




Yine Kastri…Yine gerginlik…


Erdek Belediye Meclisi'nde tartışma

Belediye Başkanından CHP'lilere:”Kastri'nin önüne takoz koyuyorsunuz”



Erdek Belediye Meclisi'nin, 2013 yılının ilk toplantısı da tartışmalı geçti. Belediye Başkanı Hüseyin Aysan'ın başkanlığındaki toplantıda CHP ve AKP'li üyeler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

AKP grubundan Yılmaz Öğrenir'in katılmadığı Ocak ayı toplantısında 12 gündem maddesi görüşüldü.

Toplantıların gün ve saati aynı kaldı

Gündemin ilk maddesinde, 2013 yılında meclis toplantılarının, hangi gün ve saatte toplanacağı yer alıyordu. Meclis üyeleri çoğunlukla, toplantıların, önceki yıllarda olduğu gibi yine her ayın ilk çarşamba günü, saat 17.30'da yapılmasını istedi. Bu istek, AKP'li Aycan Ener'in ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Her ay toplantı var

Toplantının ikinci gündem maddesinde, meclisin, hangi ay tatil yapacağı konusu yer alıyordu. Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, yasa gereğince meclisin, yılda bir ay tatil yapma hakkının bulunduğunu belirtti. Meclis üyelerinin oybirliğiyle meclisin, bundan önceki yıllarda olduğu gibi yine tatil yapmayarak, her ay toplanması kararlaştırıldı.

Yurt dışı görevlerine izin

Mecliste, 2013 yılı içinde, yurt dışındaki kongre, nalen, seminer gibi etkinliklere katılmak isteyen Belediye Başkanı ve meclis üyelerine, harcamalarını ceplerinden yapmaları koşuluyla izin verilmesi karar altına alındı.

Denetim Komisyonu seçimi

Toplantıda, üç kişiden oluşan Denetim Komisyonu üyelikleri için seçim yapıldı. Gizli oyla gerçekleşip, 15 üyenin oy kullandığı  seçimde Denetim Komisyonu'na, CHP'den 12 oyla Nimet Kalafat ve 9 oyla Mehmet Ali Tetik, 8 oyla AKP'den Yılmaz Öğrenir seçildiler.

Huzur hakları belirlendi

Belediye Meclisi'nin Ocak ayı toplantısında belediye meclis üyelerinin, 2013 yılı içinde alacakları huzur hakları da belirlendi. Buna göre, meclis üyelerinin, toplantı başına, belediye başkanının aylık brüt maaşının, günlük 1/3'ü tutarındaki ücretini almaları kararlaştırıldı.

Sözleşmeli çalışanlara ödenecek zam

Toplantıda, belediyede sözleşmeli statüde çalışan personele ödenecek zam konusu da görüşüldü. Buna göre, 15 Ocak 2013'ten geçerli olmak üzere belediyede sözleşmeli olarak görev yapan personele , 2013 yılında memura yapılacak zam oranında artış getirilmesi karar altına alındı.

Hava gerginleşiyor…Yine Kastri konusu…

Gündemin yedinci maddesi olan Kastri mevkiindeki ilâve ve revizyon imar plânlarına yapılan değişiklik itirazları konusuna geçilmeden önce söz alan CHP'li Burhan Karışık, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan'dan, meclise ara vermesinin isteyerek, Vereceğiniz aranın ardından biz, meclisten ayrılacağız. Böylece, AKP grubu olarak sizin, bu konuda istediğiniz gibi karar almanıza olanak tanımak istiyoruz” dedi.

AKP'li Halil Aydöner, CHP'lilerin bu tutumlarını eleştirirken, Meclisten kaçmayın. Beğenmezseniz, ret oyu verin ama mecliste bulunun. Zaten, Kastri konusunu Erdek'in başına siz belâ ettiniz. Belediyeye ait olmayan arsaları siz sattınız. Bölgede, belediyeye ait olmayan 50 bin dönümlük yeri siz sattınız” dedi.

AKP'li Sabri Çağlar, Kastri konusunda geçmiş yönetimlerin hatalarını, bu bölgede yerleri bulunan vatandaşların çektiğini vurgularken, Meclisten kaçmak çözüm değildir. Siz, Zambiya'da mı yaşıyorsunuz. Erdek'in, bu konuda çözüm beklediğini görmüyor musunuz?” diye sordu.

Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, CHP'lileri olumsuz tutumları nedeniyle Kastri sorununun, dört yıldan beri çözülemediğini öne sürerken, şunları söyledi:

Kastri konusunu, sekiz ay boyunca İmar Komisyonu'ndan, meclis gündemine getirmediniz. Bu konuda çözüm üretmek yerine çözümün önüne hep takoz koydunuz. Gelin, hep birlikte karar alarak, Kastri sorununu çözelim. Sizin, bu sorunun çözümüne engel olmanızı içime sindiremiyorum. Çünkü bu, Erdek'in çok önemli bir sorunudur.”

AKP'li Melek Decan da konuşmasında, Kastri mevkiinin plânlarının mahkeme tarafından iptal edildiğine dikkati çekerken, Şimdi, bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. İmar plânı değişikliğine kişisel itirazların ardından 18 uygulamasına geçilecek. CHP olarak Kastri, Çuğra ve Narlı'da yapılacak imar plânı değişikliğinden neden kaçtığınız anlayamıyorum” diye konuştu.

5 CHP'li üye salondan ayrıldı

Bu konuşmaların ardından, CHP'li beş meclis üyesi, toplantıyı terk etti. Salonda, AKP'li üyelerin yanı sıra CHP'den Mehmet Ali Tetik, Nimet Kalafat, Levent Karabacak ve Çetin Gül kaldı.

Yalı Mahallesi, Kastri mevkiinde ilâve ve revizyon imar plânlarına değişiklik itirazları, Narlı Köyü 1/5 bin ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plânlarında plân revizyonu, Sahil Mahallesi, Çuğra mevkiinde, 1/5 bin ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında plân tadilatı konuları, mecliste bulunan 4 CHP'li üyenin çekimser oylarına karşılık 6 AKP'li üyenin oylarıyla kabul edildi.

Yalı Mahallesi, Seyitgazi Tepesi mevkiinde, 1/1000 ölçekli, 18 MI-18 MII dolgu imar planında imar plânı tadilatı yapılması konusu da mecliste görüşüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın itirazına paralel olarak,Taş Restaurant önündeki iskelede yapılması istenen imar plânı değişikliği konusu, incelenmek üzere İmar Komisyonu'na gönderildi.

Meclis toplantısını, Kastri'deki yerlerine imar çözümü bekleyen kalabalık bir vatandaş topluluğu da izledi.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli